Podzim se blíží

PODZIM SE POMALU BLÍŽÍ

 

Ať už chceme nebo ne, tak se pomalu, ale jistě blíží sychravé podzimní dny a na horké léto budeme za chvilku jen vzpomínat. Ačkoliv i já mám ráda sluníčko a teplé počasí, tak konec léta a podzimní nešvar s sebou přináší i něco co miluji a to je tvoření dekorací a doplňků s podzimní tématikou. 

Mnoho z vás, kteří mě již nějaký ten pátek sledují, tak ví, že jsem člověk, který jen tak nepromarní den a stále musí něco vymýšlet a tvořit a proto jsem si letos řekla, že pro vás vyrobím podzimní věnec. No, ale jenže to bych nebyla já, abych zůstala pouze u jednoho a proto už nyní najdete na eshopu menší výběr mého tvoření.

Dnešní článek tedy bude o tvoření podzimního věnce a pro ty z vás, kteří také rádi tvoří, přidám i pár rad jak správně na to.

Rozhodně je potřeba se připravit na to, že krásný podzimní věnec, nebude hotový za pár minut, ale jelikož vím, že stejně jako já, tak i vy to chcete mít doma krásné a proto je potřeba si s věncem vyhrát a věřte mi, že výsledek bude stát za to.

První věc, která je základem pro podzimní věnec je korpus

 

PODZIM SE POMALU BLÍŽÍ (1)

 

Existuje mnoho druhů korpusů, základů pro věnce, které budu postupně zařazovat do nabídky na eshop. Záleží na každém z vás jaký korpus si vyberete, protože jsou různé barvy, materiály a provedení. Já věnce nyní vyrábím na korpusu ze stříhané slámy, ale vy můžete zvolit třeba révový proutěný věnec nebo nebo klasický proutěný věnec z vrby. To už nechám na vás.

Je mnoho způsobů jak věnce tvořit nebo zdobit. Já pužívám tavnou pistoli a přízdoby o kterých si dnes ještě určitě povíme. Tavnou pistoli najdete v mé nabídce v sekci tvoření. Je opět několik druhů, které se liší rozměry nebo příkonem. Pro běžné domácí tvoření vám zcela jistě bude stačit tavná pistole s příkonem 15 W. Ovšem samozřejmě chcete, aby vám pistole vydržela pár let a proto jsem pro vás připravila kvalitní typ se kterým budete naprosto spokojeni, stejně tak jako já, jelikož i já s ní tvořím pro vás dekorace.

Jak už vypovídá název, tak pistole je tavná a proto je třeba zakoupit i náplně do tavné pistole jen doporučuji zvolit správný rozměr, protože i zde je několik druhů, respektive průměrů náplní. Náplně do tavné pistole, kterou nabízím najdete v sekci tvoření také.

 

PODZIM SE POMALU BLÍŽÍ (2)

 

Už máme tedy korpus, tavnou pistoli i náplň a co teď dále?

Nyní budeme potřebovat ozdoby, přízdoby, umělé květiny zkrátka vše pro zdobení věnce a hlavně to co chceme na věnci mít.

Je tedy nutné si předem říct jaký věnec chceme mít, v jakých barvách a jak ozdobený.

Věnce, které jsem pro vás v posledních dnech tvořila jsou vyrobené z barveného Eukalyptu. Jak jsem tedy postupovala?

Větvičky Eukalyptu jsem nastříhala každou zvlášt po kuse kde jsem nasříhala cca 200 menších kousků na různé velikosti, tak abych měla dostatek pro vytvoření parádního věnce. Následně jsem na slámový korpus začala tavnou pístolí lepit nastříhané větvičky, tak aby se zachoval kulatý tvar věnce a zároveň byl věnec v konečné podobě pěkně huňatý a přitom stále v jednoduchém stylu a elegantní. Ze začátku musím upozornit, že náplň z tavné pistole je po nahřátí opravdu horká, takže doporučuji opatrnou manipulaci. Tvoření eukalyptového věnce mi trvalo cca 2 hodiny i se stříháním větviček eukalyptu. Větvičky Eukalyptu také najdete v mé nabídce. Zde je výsledek, který opravdu stojí za to, co myslíte? 

 

Návrh bez názvu (1)_4

 

Věnce samozřejmě můžou být ozdobeny dle vaší fantazie a můžete třeba využít šišky, žaludy, listy a nebo přízdoby na věnec, které také najdete v mé nabídce v sekci tvoření. Doporučuji ovšem nezapomínat na to, že vše chce trpělivost a výslednou podobu věnce rozhodně doporučuji pořádně promyslet. Základním pravidlem by mělo být v jednoduchosti je síla, ale samozřejmě nechám na vás a vaší fantazii jak se rozhodnete věnec nebo dekoraci tvořit

Kdo jednou, stejně jako já, podlehne tvoření, tak zaručuji, že vždy budete mít radost z vlastně vytvořené dekorace a ať už to bude podzimní věnec, Vánoční věnec, svícen na Vánoční stůl nebo jiná dekorace, protože budete vědět, že jste si dekoraci pro váš domov vyrobila sama.

Návrh bez názvu (2)_2

 

Na obrázku výše jsem tvořila věnec ze sušeného lýka, který je sice pracný, cca 4 hodiny, ale díky krásnému přírodnímu materiálu a pečlivému zpracování se stal mým nejoblíbenějším, tedy alespoň zatím, protože ve tvoření dále pokračuji. Chystám se pro vás natočit i video s dalšími postupy a návody, tak budu ráda když mi napíšete do komentáře pod tímto článkem zda- li budete rádi sledovat má videa a tvoření.

Také samozřejmě chápu, že ne každý umí hned tvořit krásné dekorace a proto ráda poradím opět zde v komentářích pod článkem a udělalo by mi velkou radost kdyby jste článek sdíleli, aby si každý mohl přečíst můj návod jak ručně vyrobit podzimní věnec, podzimní dekoraci na dveře nebo i jiné dekorace, které zkrášlí váš domov.

Děkuji za váš čas a doufám, že se vám článek líbil. Příště opět napíši něco o mém tvoření, protože vás moc ráda inspiruji.

Krásné dny přeje

vaše Lída